My Aussies

Posted by: Roger | Category: Hester | Comments Off on Kjente konkurransehester

De beste konkurransehestene kan bli veldig berømte. Travsport er en av Norges mest populære hestesporter, og det er også her det har dukket opp flest gode, norske hester. Tekno Odin er en av de mest kjente norske travhestene for tiden. Den vant blant annet NM i 2014. Steinfaks er også en veldig kjent hest som har imponert i 2014. 

Men den aller beste norske travhesten for tiden, er kaldblodshoppa Lannem Silje. Sesongen 2014 satte hun ny, norsk rekord, da hun vant 25 løp på rad, på 26 starter. Den andre helgen i november vil vise om hun klarer å forbedre denne seiersrekken enda mer. Uansett hvordan resten av sesongen går, har hun imponert både eksperter og publikum. Kaldblodstrav er bare en sport i Norden, men det er veldig mange gode hester innen denne sporten, så det er imponerende å vinne så mange løp på rad.

Også mange utenlandske hester har blitt store kjendiser. Blant disse er Timoko og Panne de Moteur, som er toppfavoritter foran det kommende storløpet Elitloppet. Timoko var den som vant Elitloppet 2014, og han kommer trolig til å ha de laveste oddsene på bettingsider foran kommende store løp. Begge disse hestene deltok i Elitloppet 2014. Panne de Moteur kom på andreplass, og er dermed en veldig sterk utfordrer før løpet i 2015.

Sprangridning er veldig populært i mange land, og flere av de beste spranghestene blir berømte. Casall ASK og VDL Zirocco Blue er to hester som mange kjenner, og det finnes også mange andre berømte hester innen denne sporten. VDL Zirocco Blue vant blant annet Oslo Horse Show 2014. Oslo Horse Show er den største norske sprangrittkonkurransen, og det kommer hester fra mange land for å konkurrere i dette showet. Sprangridning er også populært blant publikum, og oppmøtet er veldig bra.